E bine de știut ca cea mai des întalnită Greseală în rîndul cumpărătorilor de ferestre termopan este cererea unei oferte pe baza prețului PE METRUL PĂTRAT.

Întîlnim foarte des anunțuri cu un preț mic afișat, care nu sunt adevarate, deoarece:

  • prețurile sunt pentru o fereasră cu un ochi fix, fară deschidere. Pretul unui ochi de fereastră mobil este aproximativ dublu unuia fix deoarece cuprinde pe langa rama comuna cu un ochi fix si cerceveaua mobiă precum si feronerie (balamale, mâner, plăcuțe si zavoare pentru închidere).
  • prețul este influențat în mod decisiv de Tipul profilul și geamului termopan folosit chiar si in cazul aceluiasi tip de deschidere.
  • prețul pe metrul pătrat reprezintă întotdeauna culoarea alba și nu coloră.
  • pretul Mic nu include TVA, Montajul, Transportul, costuri ce vor trebui suportate tot de client, iar costul final este mai  mare decît estimările initiale bazate pe prețul pe metru pătrat.
  • o altă capcană este ofertarea de feresre nume aparent german, dar in spatele căreia se ascund profile produse in țari asiatice la o calitate cu semne de întrebare(vezi articolul "Identifică originea ferestrei"). Dsv decideți pentru ce profil optați, dar este bine sa fiți în cunoștință de cauză asupra țării de origine a profilelor PVC pe care doriți sa le achiziționați.

Un producător serios de ferestre termopan nu va putea sa va spună costul decît după prelucrarea mărimilor tâmplarie transmis de Dvs.

Cînd comparați prețul la două oferte este indicat să știți ce cuprinde fiecare ofertă, în prețul afișat.