Pe o piață în continuă mişcare si evoluție, în care reclamele agresive atrag clienții oferindu-le produse la un preț mic si de o calitate îndoielnică, venim în sprijinul Dvs oferindu-vă posibilitatea de a cunoaşte, ce tipuri de profile să alegeţi si caracteristicile lor.

1. Elemente de identificare a originii PROFILELOR PVC:

Identificarea profilelor PVC - profilele PVC REHAU sunt ștanțate pe falț (zona orizontală vizibilă atunci cînd se deschide o fereastra sau ușa) cu insemnele REHAU, urmate de o serie de cifre și/sau litere, care identifică sarja de extrudare.

Identificarea seriei profilelor PVC exemplu: REHAU “ECOSOL Design ” identifică profilele REHAU avand grosimea de 70mm.

2. Elemente de control a calitații execuției FERESTRELOR:

Armarea - profilele PVC REHAU se armează cu oțel zincat. Puteți Verifica existența oțelului zincat executînd o gaură pe una din laturile care nu se observă, ulterior astupând-o cu silicon de culoarea tâmplariei. Oțelul se prinde de profilul  cu șuruburi la pas de maxim 300 mm pentru profile albe si 250 mm pentru profile cu folie decor. Prinderea se poate controla observînd existența acestor șuruburi.

Evacuarea apelor, aerisirea , etanșarea - latura inferioară orizontală a tocului (ramei fixe) este prevăzută cu șlițuri spre exterior și cu șlituri pe falțul de geam pentru evacuarea apelor. Latura superioară orizontală a tocului se prevede cu găuri de 5-7 mm pentru aerisire. Șlițurile si găurile se pot controla vizualizînd elementele de tamplarie.

Garnitura - elementele mobile de tamplarie se etanşează cu cel putin 2 garnituri de cauciuc. Toate elementele fixe de tâmplarie au garnituri de etanșare la interiorul și exteriorul geamului. Tipul garniturii folosite pentru ferestrele Rehau ECOSOL Design 70 este EPDM(cauciuc)

Geamul termoizolant – geamul termopan este compus din foaie de geam + distanţier + foaie de geam. Recomandăm geamul facut cu o foaie de sticla Low-e + o foaie de sticla float de 4 sau 6 mm sau un geam tripan la 40mm cu 3 folii de sticla Low-e si StopSol. In plus , se poate folosi gaz inert(in loc de aer ).

Feroneria - elementele de feronerie sunt ștanțate cu însemnele producătorului, precum MACO. Feroneria conține balamale, mâner de actionare, mecanism (cremon) si cilindrii sau cilindrii cu guler antiefracție pentru închidere. Feroneria este acea componentă care asigură închiderea si deschiderea elementului de tâmplarie. Feroneria trebuie sa funcționeze usor si fără sa agațe.

Montajul - între rama tâmplariei si construcție se va lasa un rost de 10-15 mm perimetral iar rostul se acoperă cu spumă poliuretanică. Prinderea ramei de corpul clădirii se poate face cu ancore de tabla zincată sau cu dibluri prin ramă, acestea astupandu-se ulterior cu silicon si capace. Distanţa intre două puncte de prindere este de max. 600 mm si 150 mm de la coltul ramei. Montajul cu FOLIE este optional. Pe partea interioară a ramei fixe, se aplica folia de interior, cu rol de protecţie a spumei poliuretanice şi de barieră contra vaporilor. În partea exterioară a ramei, aplicaţi folia de exterior, ce hidroizolează rostul, dar permite eliminarea vaporilor în exterior. În cazul în care există un decor în partea exterioară a golului se recomandă să se monteze pe faţa exterioară a ferestrei bandă precomprimată (în locul foliei de montaj exterior).